Zsalúziák:

A zsaluziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatása az épület belsejéből történik: a lamellák felhúzása, forgatása azonos kisebb társaiéval, de hajtókarral, motorral könnyebben kezelhetőek. Alkatrészei a napsütésnek és a szél hatásainak ellenállnak.

A lamellák merevségét alakos peremezéssel „C”, „Z”, „S” formára alakítással fokozzuk. Tetszetős, változatos alakjukkal dizájnos, változatos homlokzati felületek hozhatóak létre.

Helytakarékosabb kivitel a „flat” síklamellás megoldás, a felhúzott lamellák. Kisebb helyen gyűjthetőek. A szél erőhatása ezeket a lamellákat deformálni tudja, de a magasabban ötvözött alapanyag rugalmasabb peremezett társainál és deformálódás esetén a lamellákat ért erőhatás megszűnése esetén azok visszanyerik alakjukat.

A lamellák megvezetése sínes vagy sodronyos lehet. A motoros zsaluziák szél-, fény-, esőérzékelőkkel vezérelhetőek, nagyobb épületek esetén épületvezérlési rendszerrel az épületek fűtési, hűtési költségei jelentősen csökkenthetőek.

A zsalúzia

A zsalúzia kinézetileg és működési elvét tekintve úgy működik, mint a reluxa, ám utóbbival ellentétben a zsalúzia a nyílászáró külső részén foglal helyet. Emiatt olyan anyagból kell készülnie, mely ellenáll az időjárás viszontagságainak, legyen szó hidegről vagy melegről.

Ezért készül a reluxánál jóval vastagabb anyagból. A zsalúzia rendelkezik mindazokkal az előnyökkel, amivel egy redőny vagy egy reluxa, tehát könnyen, egyszerűen és gyorsan állíthatjuk a fényerősséget. Hátránya, hogy ismét a reluxához hasonlítva, nem tud teljes sötétséget létrehozni a lakásban, szobában, ám tökéletesen árnyékol. A zsalúzia legnagyobb előnye, hogy könnyen kezelhető, esztétikus és időálló, mivel rozsdamentes anyagból készül.

Típusai:
  ● Peremezetlen zsaluzia (F)
  ● Peremezett zsaluzia (S)
  ● Z lamellás zsaluzia (Z)
  ● Peremezetlen zsaluzia 50-60
  ● Peremezett zsaluzia 50-60
  ● Vakolható tokos zsaluzia
  ● Külsőtokos zsaluzia
  ● Redőnytokba integrált zsaluzia
  ● Szúnyoghálós zsaluzia
  ● Önhordósínes zsaluzia
  ● Extrák zsaluziákhoz
  ● Motoros zsaluzia
Ha további információra van szüksége, keressen minket bizalommal!

Színminták

Árajánlatért keressen elérhetőségeinken!