redőny

Redőnyök:

A redőnyök az egyik leggyakrabban használt külső árnyékolók. Redőnyöket készítünk műanyagból és hőszigetelt alumíniumból.

A mai modern redőnyök pótolják és kiegészítik a patinás faredőnyök tulajdonságait.

A széleskörű variálhatóság és kedvező tulajdonságaik miatt kedveltek, és nagy előnyük, hogy szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhetőek, ablakokra, ajtókra, de akár térelválasztónak is használhatjuk. Kézi vagy motoros meghajtással is gyártjuk a legtöbb típust.

Az ablakon keresztül sok negatív hatás érheti a belső teret (hőmérsékletváltozás, az időjárás, hangok és fények, beláthatóság, illetéktelen behatolók), ezek ellen az egyik lehetséges és jó védelmi megoldás a redőny.


Biztonsági redőnyök:

Miért van szükség az ön otthonában biztonsági redőnyre? Mert a ház leggyengébb pontjai az ablakok, de a biztonsági redőnyök magas fokú védelmet nyújtanak a háza védelmében. Ha ön biztonsági redőnnyel védi ablakait, nyugodtan alhat, mert a redőny megnehezíti, a betörök dolgát. Emelet a biztonsági redőny esztétikus és praktikus is egyaránt.

A biztonsági redőnyök nem csak biztonsági funkciót látnak el, mivel lehetőség van arra, hogy motorizáltassa redőnyeit, ez által kényelmesebbé teheti otthonát. A motor nem igényel külön helyet, mert a redőny belsejében helyezkedik el, emelet még energiatakarékos is.

A biztonsági redőnynél további biztonsági megoldás, a redőnylefutó sínek ablakhoz való rögzítése. A szervizelés ez által csak a házból oldható meg. Az elcsúszás gátló biztosítja azt, hogy a lécek ne tudjanak oldalra elmozdulni. Nagy szélben, viharban a biztonsági redőnye nem fog zörögni, mert a lefutó sín gumibetéttel bélelt.

Összesítve miért is jó választás önnek a biztonsági redőny?

- fokozott betörés elleni védelem
- könnyen beépíthető
- motorizálható
- nagy színválasztékban rendelhető


Alumínium redőny:

A biztonság mellett a szépségre, és az otthoni harmónia megtalálására is törekszik? Az alumínium redőnyökkel minden elvárása teljesülhet, csak keresse fel az Alba Lamella szakembereit! Az egyik leghasznosabb és legjobb árnyékoló, melyet az otthona minden részében felhasználhat.

Egy alumínium redőny ugyanis nem csak nagyon szép dekorációs elem lehet, hanem rendkívül tartós, és biztonságos is. Hosszú élettartama miatt pedig az egyik legpraktikusabb választás lehet otthonunkban. Biztonságos tulajdonságai leginkább a stabilitása miatt vannak, és a szélesebb nyílások lefedésekor sem kell megosztani a redőnyt több részre, így a lehető legkülönfélébb ablakokat is lefedhetjük ezeknek az árnyékolóknak a segítségével. Profi kialakításukból adódóan, az alumínium redőny lécei elcsúszni sem tudnak egymástól, teljes felülete vízálló, és rendkívül kényelmesen használható.

Az alumínium redőny is kapható kézi gurtnis, illetve motoros változatban, az utóbbit vásárolva, a motor segítségével nagyon kényelmesen és egyszerűen tudja használni redőnyeit.


A redőnyök előnyei

redőny

Ha árnyékolástechnikáról van szó, sokan esküdnek a régi, hagyományos, jól bevált módszerre, a redőnyök alkalmazására. A redőny számos előnnyel bír egy sötétítő függönnyel, vagy szalagfüggönnyel szemben, hiszen a redőny sötétíti leghatékonyabban otthonunkat, szobáinkat. A sötétítés mellett még szigetelő funkciókat is ellát, amely számos esetben lehet hasznos.

Mind a nyári hőségben, mind a téli hidegben előnyt jelent egy redőny alkalmazása, hiszen hatékonyan szigeteli lakásunkat, nyáron kellemes hűvöst kínál szobáinkban, télen viszont bent tartja a hőt, melynek köszönhetően csökkenthetjük fűtésszámláinkat. A redőny emellett hatékony a zajvédelemben is, ami akkor jelent nagy előnyt, ha zajos, forgalmas út mellett lakunk. A redőny segíti a nyugodt, pihentető alvást, hiszen nem ébredünk arra, hogy besüt a hajnali napfény, tökéletes sötétítést biztosít akár napközben is.

Ha Ön is sötétítő megoldásokon gondolkodik, válasszon minőségi redőnyt termékeink közül! Használata egyszerű, hatékony, praktikus! Keressen minket kérdéseivel!


A redőnyök megfelelő karbantartása 1.

árnyékoló

A redőnyök manapság nagyon elterjedt eszközök az árnyékolástechnikában, köszönhetően annak is, hogy felszerelésük egyszerű, használatuk gyors és könnyű valamint egyszerűen tisztíthatóak. Hogy redőnyünk sokáig jó állapotban maradjon, szükséges bizonyos részletekre odafigyeljünk.

Az első használat előtt célszerű figyelmesen elolvasnunk a használati útmutatót, és persze ügyelni a biztonsági előírásokra is. A redőnyt szakszerű, hozzáértő szakemberekkel érdemes csak felszereltetni és tanácsaikat követni. A nem megfelelő beszerelés sok problémát előidézhet, rongálódhatnak a redőny szerkezetek és a szerelés közbeni sérülések később nagyobb problémákhoz vezethetnek. A redőny használata előtt győződjünk meg róla, hogy szakszerű működését semmilyen külső tényező nem gátolja. A beszerelés alkalmával az első leeresztésnél előfordulhat, hogy a redőny lécek zárása nem tökéletes, ez többször határozott le-fel mozdítással könnyedén helyreállítható.

Cégünk csak és kizárólag a legjobb minőségű anyagokkal és eszközökkel illetve szakértővel dolgozik, így Önnek biztosan nem okoz majd kellemetlenséget a redőny használata. Győződjön meg róla, keressen fel minket most!


A redőnyök megfelelő karbantartása 2.

redőny karbantartása

A redőnyök működtetése során különböző részletekre kell figyelnünk attól függően, hogy milyen hajtásmódú eszközzel állunk szemben: vásárolhatunk gurtnis vagy elektromos típust is. A gurtnival mozgatható redőnyök esetében a leengedés és felhúzás során az egyenletes mozgatásra kell törekedni annak érdekében, hogy a hirtelen leesés vagy felrántás ne károsítsa a szerkezetet. A gurtni oldalirányú mozgatása a heveder idő előtti elhasználódásához vezethet, valamint, ezáltal félretekeredhet, mely a redőny működésének zavarát okozhatja. A redőnyt soha ne toljuk fel, mert a tekeredés fellazulásával beszorulhat, károsodhat a palást.

Az elektromos hajtású árnyékolók mozgatása a legegyszerűbb. Tisztításuk sem igényel különleges odafigyelést. A redőnyökre rakódott szennyeződéseket puha ronggyal és langyos vízzel könnyen és gyorsan el lehet távolítani, míg az oldószer vagy alkohol tartalmú tisztítószerek, súrolószerek koptatják a lamellákat, így azokon könnyebben megkötnek a szennyeződések. A vezető sínekből a koszt és az idegen tárgyakat ajánlatos eltávolítani. Karbantartási, javítási munkákat csak képzett szakember végezhet, amikhez kizárólag eredeti pótalkatrész alkalmazható.

Ha Ön is szeretne otthonába kitűnő minőségű redőnyöket felszereltetni, nálunk a legjobb helyen jár. Keressen fel minket elérhetőségeinken, és kérjen felvilágosítást kollégáinktól!


Érdekesség: a redőnyök története

redőny

Az ember már az idők kezdete óta próbál védekezni az időjárás ellen, folyamatosan egyre jobb és hasznosabb módszerekkel. A redőny feltalálása óriási áttörés volt ebben, hiszen védi otthonunkat nyáron a napfénytől, télen pedig a hidegtől.

Az 1800-as évek második felében egy német, esslingeni asztalos alkotta meg a redőnyök ősét. Fából készült, fatengelyre tekeredett fel, sínben lehetett fel- és lehúzni. A típust máig esslingeni redőnynek hívjuk. Abban az időben a redőny gyorsan elterjedt Európában, azonban a második világháború után háttérbe szorult. Az 1960-as évek végén aztán ismét fellendült a redőnyipar, de nem sokkal később a fenyő fűrészáru korlátozás miatt áttértek a műanyag redőnyök gyártására. Idővel a műanyag redőny minden addiginál nagyobb népszerűségnek örvendhetett, ami azóta is töretlen.

Ha szeretne Ön is redőnyt otthona ablakaira, keressen minket bizalommal! Tekintse meg többi árnyékolástechnikai termékünket is, napellenzők, napvitorlák és reluxák széles választékával várjuk!


A redőny beszerelése és utólagos felhelyezése

redőny

Ha redőnyre van szükségünk, érdemes alaposan megfontolnunk, hogy milyen típust szeretnénk, hiszen a különféle változatok eltérően csatlakoznak az ablakszerkezethez, így beszerelésük is különböző technikával történik.

  • A felső tokos redőnyök egy kis tartóban kerülnek a nyílászáró tetejére. Ennek az ún. redőnydoboznak a falnyílásban, az ablak mellett kell elhelyezkednie.
  • Vannak külső tokos redőnyök is, ezeket kívülről helyezik rá az ablakszerkezetre. Arra kell figyelni, ha ezt szeretnénk választani, hogy gondoskodjunk a tokszélesítésről, mert ha ezt nem tesszük, a doboz kitakarhat pár centimétert az üvegfelületből.
  • Ha olyan helyzetbe kerülhetünk, hogy utólag kell beszerelnünk a redőnyt, jó tudni, hogy ez nem jár olyan nagy kellemetlenségekkel, mint ahogy a legtöbben gondolják, érdemes belevágni.

Ha Ön is a korszerű redőnyök mellett döntött, nézzen körül weboldalunkon, valamint bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készséggel segítenek a választásban!


Téli hőszigetelés, zajszigetelés és komfortérzet!

redőny

A redőnyök széles körben elterjedt, népszerű árnyékoló típusok, hiszen számos előnnyel rendelkeznek, többek között remek hő- és zajszigetelők, ennek köszönhetően kiváló komfortérzetet adnak.

  • A redőnyöknek nagy szerepe van a hőszigetelésben, ami ilyenkor télen nagy hasznunkra lehet. A redőny és az üveg között kialakított légrés, továbbá a plusz szigetelő felület következtében rendkívül hatékonyan lehet a hőt benntartani.
  • A redőnyök ezen kívül említésre méltó zajszigetelést is biztosítanak. Ez azért is lehet számunkra előnyös, mert nem kell magunkat költségekbe verni egyéb zajszigetelő megoldások miatt: még forgalmas utak mentén is megfelelő zajszigetelést nyújt egy redőny.
  • Ezek együtt, a hőszigetelés és zajszigetelés, pedig rendkívüli mértékben tudják javítani a lakók komfortérzetét, úgyhogy ha felújítási tervei vannak, és szeretné, ha Ön és családja kényelmesen töltené ezt a telet, érdemes beruháznia a redőnyvásárlásba.

Amennyiben Ön is szeretné megtapasztalni a redőnyök számos előnyét, válogasson termékeink közül, és élje igazán komfortosan mindennapjait!


Milyen típusai vannak a redőnyöknek?

redőny

A redőnyök a hagyományos kültéri árnyékolók közé tartoznak és mint ilyeneknek, sokféle típusuk létezik. Tanácsos megfelelően tájékozódni, mielőtt döntünk, mert nem biztos, hogy azt a redőny fajtát választjuk, ami az otthonunk adottságaihoz vagy a személyes igényeinkhez legjobban illik.

Alapanyag szempontjából a műanyagból és az alumíniumból készült redőnyöket lehet megkülönböztetni. A műanyag redőnyök a legegyszerűbb és legolcsóbb választásnak számítanak, könnyű kezelhetőség, változatos megjelenés jellemzi őket és szúnyoghálóval is kombinálhatóak. Az alumínium redőnyök már drágább kategóriát képviselnek, de cserébe tartósak és ellenállóak. Mindkét típus rendelkezik hő- és zajszigetelő tulajdonságokkal.

A redőnyök lehetnek külső tokosak, belső tokosak és vakolható redőnyök is. A külső tokozás már kész házak utólagos redőnyözésére alkalmas, ahol nincs kialakítva helye az árnyékolónak. A belső tokos redőny beépítése már a ház építése közben kivitelezhető és így sok plusz munka megspórolható általa. A vakolható redőnyök már előre kialakított redőnytokhoz használhatóak fel.

Segítségre van szüksége a választáshoz? Keressen minket bizalommal!


Hasznos tanácsok: A redőny és az időjárás

redőny

Cégünk minőségi redőnyöket forgalmaz, melyek alapvetően tartós kivitelben készültek, ennek köszönhetően hosszú élettartamúak, azonban van néhány alapszabály, melyeket érdemes betartani annak érdekében, hogy valóban sokáig ne kelljen szerelőhöz fordulni.

  • Vihar, illetve nagy szél esetén a legrosszabb a félig leeresztett redőny. Ilyen állapotában ugyanis könnyen alákap a szél és egy jól felszerelt, minőségi szerkezetet is gond nélkül leszaggat. Ilyenkor az ablakot is csukjuk be, hiszen a belülről kifelé áramló hirtelen huzat a redőny teljes felületét éri!
  • Erős napsugárzáskor, ha le is engedjük, egy kis rést érdemes alul hagyni, hogy mozogjon a levegő. Ezzel csökkenthető a deformálódás veszélye.
  • Ha a redőny extrém hideg hatására odafagy az ablakpárkányhoz éjszaka, akkor ne erőltessük a felhúzást, várjuk meg, míg kiolvad! Ha elolvadt a jég, az árnyékoló újra használható lesz.

Ha redőnyt szeretne vásárolni otthonába, forduljon hozzánk bizalommal, tartós, minőségi termékekkel és kedvező árakkal várjuk!

Árajánlatért keressen elérhetőségeinken!