Milyen nyílászárót válasszunk?

Fa vagy műanyag? A nyílászáró típusának kiválasztásánál ez talán a legfontosabb kérdés. Íme, pár jellemző mindkettőről, előnyök és hátrányok, hogy megkönnyítsük a választást.

Vegyük sorra először a műanyag nyílászárókat. Legnagyobb előnye, talán ezért is kedvelik a legtöbben, mert könnyű tisztán tartani. A másik előnye a fával szemben, hogy nagyjából 20-30%-al olcsóbban vásárolhatunk műanyag ablakokat vagy ajtókat. Ma már ezeket is megvásárolhatjuk UV-szűrős kiadásban is. Hátrányként említhetjük az esztétikai megjelenést. Sokakat taszít a fehér műanyag látványa, annak ellenére, hogy mennyi jó tulajdonsággal bír.

Most jöhetnek a fa nyílászárók tulajdonágai. Ezek kifejezetten időtálló darabok. A fa nyílászárók ezen túl egyfajta természetes szellőzést is biztosítanak, a fán keresztül (lélegzik a szoba”, míg a műanyag hermetikusan lezárja a teret, többször kell szellőztetni és nagyobb a penész megjelenésének esélye. Az egyedi famintázatok, színek különlegessé tesznek minden darabot, otthonossá varázsolják lakásunkat, nem mellesleg a természetes anyag közelében mindenkinek jobb a közérzete. Persze a faanyagnak is van egy komolya hátránya, ami az ára. Ez a különbség nagy valószínűséggel így marad a jövőben is, így mélyebben a zsebébe kell nyúlnia annak, aki fa kereten keresztül szeretné csodálni a világot.
További információért forduljon hozzánk bizalommal!


Nyílászárókat keres, de nem tudja eldönteni milyen termékre, van szüksége?

Esetleg tisztában van már vele, de eddig nem talált sehol olyan nyílászárót, ami megfelelne az igényeinek, elképzeléseinek?
Nálunk műanyag és alumínium nyílászárók hatalmas választékát találja meg, melyek garantáltan megfelelőek lesznek, legyen szó egy családi házról, panellakásról, alacsony energiafelhasználású házakról, egy irodáról, vagy bármilyen egyéb épületről.
Mi, az Alba Lamellánál minden ügyfélnek és helyzetnek eleget teszünk. A termékeink között több gyártó cégnek a különböző modelljeit találhatja meg, néhány dolog azonban mindegyik termékben közös: a nyílászáróink kiválasztásakor igyekeztünk szem előtt tartani minden lehetséges elvárást és törekedtünk a letisztult, modern, szemet gyönyörködtető külsőre.

Rengeteg termékünk ezen felül választható színben kapható, ezáltal megjelenésben is a legjobban igazodhat házához.
Az alapszintű modellektől kezdve egészen a speciális technikákkal készült, és speciális tulajdonságokkal rendelkező ablakokig, minden alumínium és műanyag nyílászárót megtalálhat kínálatunkban. Ha bármiféle kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal!

Biztonsági ajtó őrizze otthonát!

Aggódik otthona biztonsága miatt? Fél a betörésektől? Szeretne elutazni, de retteg itt hagyni otthonát?

Akkor ne kockáztasson, szerezzen be egy biztonsági ajtót!

Az utóbbi időben rohamosan növekedő bűnözés és a gyarapodó számú betörések sajnos a lakosság részéről óvintézkedéseket követelnek meg. Egyre nagyobb gondot kell ugyanis fordítani környezetünk és értéktárgyaink védelmére. Ennek egy rendkívül hatásos eszköze a biztonsági ajtó.

biztonsági ajtó


A biztonsági ajtó speciális kialakításának és erős anyagának köszönhetően komoly fejtörést okoz a betörőknek. A funkcionalitás mellett fontos szempont, hogy esztétikus megjelenése garantáltan nem rontja otthona összképét.

A biztonsági ajtó kiválasztásánál azonban érdemes óvatosnak lenni. Számos kereskedő árul biztonsági ajtó néven rossz minőségű, nem megfelelő anyagból készült és nem biztonsági zárral ellátott ajtókat. Ennek tudatában érdemes körültekintőnek lenni vásárláskor!

Biztonsági ajtóra lenne szüksége? Válassza a profikat, az Alba Lamella Kft.-t!

Milyen beltéri ajtót válasszunk?

Házépítéskor sokan bajban vannak a berendezést illetően. Az ajtóra általában nem jut hangsúlyos szerep, nagyon is meghatározó berendezés új otthonunk hangulatát illetően.

Ha vendégeket hívunk, lehet, hogy elsőre észre sem veszik, hogy mi nem stimmel, de érezni fogják, hogy valami nem passzol. Az ajtónak illeszkednie kell az egész helyiség stílusához, berendezéséhez. Nem könnyű a megfelelő ajtó mellett döntenünk, de ne is vegyük félvállról kiválasztását.

Mindenekelőtt végig kell gondolnunk otthonunk már meglévő berendezéseit. Mi a hangsúlyos? Ha a bútoraink egyszerűek, a falak világosak, a formák letisztultak és inkább a kevesebb díszítésre törekszünk, akkor az ajtó kapja a domináns szerepet. Ha az építészeti elemek díszesebbek, bútoraink különlegesebbek, figyelemfelkeltőek, akkor az ajtónak érdemesebb egyszerűbbnek lennie a kívánt hatás elérése érdekében.

Figyeljünk oda az apróbb részletekre, hogy egyéniségünkhöz illő és egymáshoz hangolt berendezést válasszunk otthonunkba, hiszen ez az a hely, ahova nap, mint nap hazatérünk és megpihenhetünk!

beltéri ajtó

Tűzgátló ajtó a nagyobb biztonságért

Otthonunk védelme kiemelt jelentőségű minden ember életében. Igyekszünk mindent megtenni, hogy a hely, ahol szeretteinkkel élünk, a lehető legbiztonságosabb legyen. Nemcsak a megfelelő környék kiválasztása jelenti az ehhez vezető utat, de a különböző riasztók, biztonsági zárak és betörésbiztos nyílászárók beszerzése, illetve beszereltetése is.

A tűzgátló ajtó is ebbe a kategóriába tartozik. Első ránézésre talán túlzásnak tűnik egy ilyen kaliberű nyílászáró megvásárlása, de higgye el, ha egyszer az Öné lesz egy ilyen ajtó, nem is érti majd, hogyan élhetett eddig nélküle.

A tűzgátló ajtó különleges kialakításának köszönhetően az átlagos nyílászárókhoz képest sokkal nagyobb biztonságot nyújt nemcsak a tűz terjedésének megakadályozásában, de az illetéktelen behatolók feltartóztatásában is.

Vázszerkezete és tokja általában olyan erős alapanyagból készül, mint az acél, mely rozsdamentes és nagy ellenálló képességgel bír. Az ilyen típusú ajtók általában több zárbetéttel, illetve acéltüskékkel is el vannak látva. A kialakítás lehetővé teszi, hogy az ajtó akár 30 percen át feltartóztassa a lángok terjedését. Végül további előnye, hogy hangszigetelése is jobb, mint egy átlagos nyílászáróé.

Rendeljen tűzgátló ajtót és tegyen családja biztonságáért!

tűzgátló ajtó


Aereco szellőztető készülékkel a tiszta otthonért

A fal penészesedése összefüggésbe hozható a magas páratartalommal, ami páralecsapódást okoz. Ennek a problémának a megoldásaként szolgálnak a korszerű szellőztető készülékek, melyeknek köszönhetően a penészesedéssel járó károk és egészségügyi következmények elkerülhetőek.

A szellőztető készülékek bármely helyiségben hatékonyan funkcionálhatnak, ám nem mindenhova érdemes beszerelni. Amennyiben a fürdőszobában esetleg nyílt égésterű gázkészülék van beüzemelve, akkor indokolt lehet a légbevezető elem használata, ebben a helyiségben más esetben nem szükséges. Ha a páralecsapódás a fürdőszobában történik, akkor a többi szobában a légutánpótlásról gondoskodni kell.

Új termékünk, az Aereco, az ablakok szellőztető rendszere, melyet műanyag ablakokba épünk be, igény esetén. A korszerű Aereco készülék a gázszerelő szakemberek jóváhagyásával lett kifejlesztve, segítségével egy optimális szellőzési rendszer hozható létre, ahol a páratartalomtól függ, hogy milyen a légbevezetés és légelvezetés.

Aereco szellőztető rendszerrel kapcsolatos kérdéseivel bátran vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

szellőztető készülékekAblakok

Hevestherm 70 Bázis

Alapszintű modellünket, mindenki számára elérhető áron kínáljuk, hogy minél előbb élvezhessék a modern nyílászárók nyújtotta előnyöket.

Általános termékjellemzők:

- 70 mm-es 5 kamrás profil
- Maco osztrák alap biztonsági vasalat, hibásműködtetés-gátlóval, résszellőző funkcióval
- Kettős gumitömítés szürke színben
- Fehér színben rendelhető

Hőátbocsátási tényezők kétrétegű üvegezés esetén:

- Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
- Uw=1,3 W/m2K (teljes szerkezet)

Hevestherm 80 Jubileum

Kiváló ár érték arány jellemzi a hatkamrás tokprofilból készült nyílászáróinkat. Választható színekkel és akár háromrétegű üvegezéssel szolgálja ki a széles körű megrendelői igényeket.

Általános termékjellemzők:

- 80 mm-es 6 kamrás tokkal
- Maco osztrák alap biztonsági vasalat, hibásműködtetés-gátlóval, résszellőző funkcióval
- Kettős gumitömítés. Fehér szerkezeteknél szürke, színeseknél fekete színben
- Környezetbarát gyártástechnológia
- 10 éves gyártási tapasztalat
- CoolColor® fóliák a nyílászrók színezéséhez, széles szín és mintázat választékkal

Hőátbocsátási tényezők kétrétegű üvegezés esetén:

- Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
- Uw=1,3 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,63 W/m2K (üvegezés)
- Uw=1,0 W/m2K (teljes szerkezet)

Hevestherm 70 Prémium

Alacsony energiafelhasználású házak ideális nyílászárója a középtömítéses rendszer minden előnyével, design szárnykialakítással.

Általános termékjellemzők:

- 70 mm-es 5 kamrás profil
- Maco osztrák alap biztonsági vasalat, hibásműködtetés-gátlóval, résszellőző funkcióval
- Középtömítéses rendszer, háromszoros gumitömítéssel, fehér szerkezeteknél szürke, színeseknél fekete színben
- Környezetbarát gyártástechnológia
- 10 éves gyártási tapasztalat
- CoolColor® fóliák a nyílászrók színezéséhez, széles szín és mintázat választékkal

Hőátbocsátási tényezők kétrétegű üvegezés esetén:

- Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
- Uw=1,1 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,63 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,9 W/m2K (teljes szerkezet)

Hevestherm 70 Prémium Karát

Az alumínium nyílászárók letisztult, kortalan megjelenésében gyönyörködhet, miközben a műanyag nyílászárók kiváló hőszigetelő tulajdonságait élvezheti.

Hogyan fokozható a Prémium rendszer összes előnyös tulajdonsága?

A PrémiumKarát nyílászárók – a RAL skála bármelyik színében rendelhető – külső alumínium borítással készülnek, mely különleges esztétikai élményt és hosszú élettartamot garantál.

Hőátbocsátási tényezők kétrétegű üvegezés esetén:

- Ug=1,0 W/m2K (üvegezés)
- Uw=1,1 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,63 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,9 W/m2K (teljes szerkezet)

A ház "hőpajzsa"

Hevestherm 85 Energeto

A műanyag nyílászárógyártás területén úttörőnek számító PowerDur® merevítő lamellák alkalmazása és a "körkörösen ragasztott üveg" technológia üvegfalccal, teszik az Energetot az úgynevezett passzívházak ideális nyílászáróivá.

Általános termékjellemzők:

- 85 mm-es profil
- Maco osztrák alap biztonsági vasalat, hibásműködtetés-gátlóval, résszellőző funkcióval
- Középtömítéses rendszer, háromszoros gumitömítéssel, fehér szerkezeteknél szürke, színeseknél fekete színben
- CoolColor® fóliák a nyílászrók színezéséhez, széles szín és mintázat választékkal

Hőátbocsátási tényezők argongázzal töltött háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,63 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,8 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők kriptongázzal töltött háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,4 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,7 W/m2K (teljes szerkezet)

Polyurethan-habbal töltött profilkamrák és kriptongázas, háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,4 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,61 W/m2K (teljes szerkezet)

Hevestherm 85 Energeto Karát

Úgy érzi az alumínium high-tech megjelenése jobban kifejezi a modern építészetről vallott nézeteit, de nem akar kompromisszumot kötni a hőszigetelő tulajdonságok terén? Nem probléma!

Általános termékjellemzők:

- Az EnergetoKarát nyílászárók – a RAL skála bármelyik színében rendelhető – külső alumínium borítással készülnek, mely különleges esztétikai élményt és hosszú élettartamot garantál

Hőátbocsátási tényezők argongázzal töltött háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,63 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,8 W/m2K (teljes szerkezet)

Hőátbocsátási tényezők kriptongázzal töltött háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,4 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,7 W/m2K (teljes szerkezet)

Polyurethan-habbal töltött profilkamrák és kriptongázas, háromrétegű üvegezés esetén:

- Ug=0,4 W/m2K (üvegezés)
- Uw=0,61 W/m2K (teljes szerkezet)

Ajtók - Feltöltés alatt