Mi az a napvitorla?

A napvitorla egy egészen új keletű árnyékolástechnikai eszköz. Az elnevezéséből könnyen kitalálhatjuk, miben mutatkoznak meg tulajdonságai és alkalmazásának lényege.
Az általánosan ismert vitorlának megfelelően a napvitorla anyaga is strapabíró, kifeszíthető. Az anyag sarkaira nagy, acél gyűrűket helyeznek, amelynek segítségével szinte bárhová kihelyezhetjük, attól függetlenül, hogy a talajra merőlegesen vagy párhuzamosan szeretnénk a napfénytől mentesíteni az adott helyet. Így szinte nincs olyan terület, amelyet ne tudnánk a napsugarak elől elzárni.

A napvitorla igen kedvelt árnyékolási módszer, ugyanis dekoratív, megszűri az UV sugarakat, légáteresztő anyagból készítik, általában vízálló, jól bírja az időjárás viszontagságait, valamint igen könnyű a felhelyezése.

A napvitorlát általában teraszok, erkélyek, balkonok, nyílászárók, kertek egyes területei (például az udvaron elhelyezett medence, kerti bútor) árnyékolására alkalmazzák.

Sokféle méretű és formájú napvitorla közül válogathatunk, így kedvünkre játszhatunk a formákkal, hogy még mutatósabb legyen a kertünk, teraszunk. Ha felkeltettük érdeklődését forduljon hozzánk bizalommal!
napellenző

Könyökkaros napellenzők:

Hasznos és dekoratív kiegészítői családi házak teraszainak, társasházi lakások erkélyeinek, vagy vendéglátóipari, szállodaipari létesítmények kerthelyiségeinek. Különböző típusai igazodnak a megrendelő igényeihez és a beépítési követelményekhez.

Információk:

Méretek a szerkezettől függően:
- A lehetséges maximális szélesség: 10 m-ig.
- A lehetséges maximális kinyúlás: 5 m-ig.

napellenző

Szerkezet-színek:

A szerkezet alapszíne a RAL 9010 fehér. Rendelhető továbbá minden RAL színben, felár ellenében.

Rendelhető textilek:

A napellenzők ponyvájának kiválasztása a legfontosabb a termék esztétikuma szempontjából. Az itt található színminták segítségével eldöntheti, hogy nagy vonalakban milyen mintájú, illetve árnyalatú textilt választ majd. A tényleges kiválasztást azonban csak a termék személyes megrendelésekor, a valós textilminták megtekintését követően tegye meg.
napellenző

Működtetési módok:

A napellenzőket működtetheti kézi erővel - tekerőkarral, vagy elektromotorral. Ez utóbbi esetben fontos, hogy a berendezéseket időjárásfüggő vezérléssel is elláthatjuk. Bővebbet a műszaki információk között talál.

Rendelhető extra felszerelések:

- Kültéri hűtés vízbeporlasztással (a teraszok klimatizálásának legcélszerűbb módja)
- Dekorvilágítás: LED-ekkel
- Teraszvilágítás: vonalizzóval
- Kirakatvilágítás: spottal
- Motorok és vezérlések
- Digitálisan nyomtatott egyedi ponyva

Típusok


Basic | Basic New | Basic Extra | Casette | Compact | Easy | Full | Hybrid | Mini
Oasis | Practic | Shadow | Shadow C | Sunset | Swiss | Umbroll Basic | Umbroll Shadow

Árajánlatért keressen elérhetőségeinken!


Ha nyár, akkor napellenző!

könyökkaros napellenző Bár egyelőre boldogan élvezzük az első melengető napsugarakat, hamarosan eljön az-az idő is, amikor már nem lesz annyira enyhe a napsütés és inkább egy kis árnyékra vágyunk.

Sokan esnek abba a hibába, hogy a tavasz elérkeztével, annyira megörülnek a jó időnek, hogy megfeledkeznek az esetleges javító vagy pótló munkák ellátásáról, ami az árnyékolókat illeti. Ahogy kertünket is felkészítjük a megújulásra, bánjunk épp olyan bőkezűen otthonunkkal is.

Korábbi napellenzője már elöregedett, vagy a tél során megrongálódott?

Előzze meg a fölösleges bosszankodásokat! Ne várja meg míg eljön az első olyan kora nyári nap, amikor egy hideg ital társaságában csak megpihenne árnyékos teraszán a hosszú munkanap után.

Nincs még napellenzője és nem tudja melyik változat is lenne a megfelelő?

A könyökkaros napellenző ideális megoldást jelenthet a terasz árnyékolására, legyen szó családi házról vagy egy lakás erkélyéről. Attól függően, hogy a Nap sugarai milyen dőlésszögben érik az árnyékolni kívánt teret állíthatja az ellenző szélességét. Ebben a tulajdonságában rejlik másik nagy előnye; a biztonság, mivel a napellenzőket össze lehet csukni, a nyári viharok nem okozhatnak benne kárt, így tartósan élvezheti áldásos előnyeit.

Ne várjon tovább, válassza az Alba Lamella praktikus és egyben esztétikus napellenzőit!

Napellenző használata tárgyalások alkalmával

napellenző Szeretné, ha az Önhöz érkező ügyfelek a nyári időszak alatt kellemesen éreznék magukat irodája teraszán? Szeretne a forróságban vagy az esőben is védelmet találni? Erre a legjobb megoldás a napellenző használata, amivel nincs is más teendő, mint a fejünk felé engedi, ha az időjárás szeszélyei megkívánják. Kényelmi szempontból a legideálisabb a motoros napellenző.

A napellenző használatának köszönhetően ügyfeleinek kellemes emlék marad a beszélgetés, hiszen komfortos környezetben, napsütéstől, csapadéktól védve tölthetik el Önnél idejüket. Az ideális légkör megteremtése segít a bizalom kialakulásában, előrevetíti a sikeres együttműködés lehetőségét.

Nagy múltú cégünk napellenzők széles választékával várja érdeklődőit, képzett szakembereink segítségével kiválaszthatja az Ön ízlésének, valamint a felhasználási környezet sajátosságainak megfelelő legideálisabb megoldásokat. Keressen minket bizalommal elérhetőségeink valamelyikén! Válassza az Alba Lamella napellenzőit és kérjen árajánlatot honlapunkon!

Milyen napellenző fajták közül választhatunk?

napellenző Manapság a napellenző fajták igen széles skálán mozognak, legyen szó akár terasz vagy ablak napellenzőről. A különféle típusok közül érdemes azt választani, amely a célnak a legjobban megfelel, lényeges szempont a méret, stílus és szín mellett a környezet egyedi tulajdonsága.

Lássuk, milyen fajták ajánlottak kedvenc teraszára?
  • A könyökkaros vagy csuklókaros megoldással szinte mindenhol lehet találkozni, teraszra is kiváló választás.
  • A kazetta tokos típus lényege, hogy a kazetta szerű tok alul és felül is rázáródik a feltekert és behúzott vászonra, így védve van az időjárási tényezőktől is.
  • A féltokozott napellenző az előbbi változattól abban különbözik, hogy nem záródik a vászonra teljesen, de a vászon ennél a fajtánál is védelem alá kerül.
  • A nyitott szerkezetű fajta lehetővé teszi, hogy ne kelljen védeni az időjárási viszontagságoktól, hiszen igazán strapabíró anyagból készül.
  • Az oldalnapellenző felfüggeszthető egy vízszintes felületre, akár szúnyoghálóra is, így igen praktikus választás teraszra.
Ha jó minőségű napellenzőt szeretne, tekintse át kínálatunkat és biztosan megtalálja azt a típust, amilyenre vágyik! Vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, készségesen állnak rendelkezésére!

Védje gyermeke bőrét minőségi árnyékolóval!

napellenző Hamarosan itt a nyár, amikor a gyerekek szeretik a lehető legtöbb időt a szabadban tölteni. Azonban a szülőknek nincs mindig idejük elmenni velük a játszótérre, ilyenkor a biztonság érdekében a legjobb, ha a kertben is rendelkezésükre áll egy hinta vagy egy kisebb homokozó. Viszont minden esetben gondoskodni kell a kicsik bőrének védelméről!

A kisgyerekek bőre még könnyebben leég, mint a felnőtteké, ezért a legjobb, ha állandó árnyékot biztosítunk számukra. Ezt könnyen megtehetjük napellenző vagy napvitorla vásárlásával, melyeket cégünk nagyon sokféle méretben és formában forgalmaz, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő darabot. Napvitorláink alkalmazhatók akár az udvari medence árnyékolásához is, amikor erős napsütésben a bőr még fokozottabb veszélynek van kitéve.

Keressen minket bizalommal, ha árnyékolástechnikai eszközt szeretne vásárolni, munkatársaink készséggel segítenek mindenben! Külső- és belső árnyékolók széles kínálatával várjuk!Napellenző javítás? Megoldjuk!

napellenző javítás

A nyári fokozott igénybevétel károsította a napellenzőjét? Szeretné, ha minden rendben lenne a szezon végén, és nem tavasszal kellene kapkodnia, hogy újra rendeltetésszerűen használhassa az árnyékolót? Akkor keressen minket bátran Ön is és kérjen tőlünk napellenző javítást!

Legyen szó akár a ponyvacseréről, akár egyéb megoldandó problémáról az árnyékoló kapcsán, ránk számíthat! Ráadásul ne feledje, ha már egy kisebb gond esetében is hív minket, akkor sokszor könnyen megoldható az egész és megkíméli magát attól, hogy a későbbiekben nagyobb összegeket kelljen a napellenzőre fordítania! A ponyvacsere a konkrét problémák megoldásán kívül esztétikai szempontból is jól jöhet, hiszen a nyári nap idővel fakíthat a napellenző színén, vagy éppen a ház fala lesz más színre festve. Ilyen esetekben is hívjon minket bátran, hogy a napellenzője újra szép lehessen, és passzoljon az épülethez!

Keressen minket Ön is, ha napellenző javításra kerül a sor, kollégáink már várják jelentkezését!Milyen színű legyen a napellenző?

napellenző javítás

Csak úgy, mint minden esetben, amikor valamilyen kiegészítőt választunk az otthonunkhoz vagy éppen az általunk üzemeltetett üzlethelyiségekhez, fontos, hogy a napellenző kapcsán is gondosan megfontoljuk, hogy milyen típust szeretnénk. Ebben az esetben nem csak a szerkezet milyensége a fontos, hanem az is, hogy mely árnyalatú ponyvát választjuk ki végül.

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a ponyva terén?

  • Legyen a napellenző színe harmonizáló a fal árnyalatával. A nagyban eltérő, vagy egymást ütő színek kellemetlen, taszító érzést keltenek az emberben.
  • A kültéri bútorok színeihez is illő legyen a ponyva. Például, ha a székek huzatja zöld, akkor nem biztos, hogy jó ötlet rózsaszín ponyvát választani.
  • Amennyiben tudjuk, hogy változni fog akár a fal színe, akár egyéb kiegészítő elem, ami huzamosabban a napellenző közelében helyezkedik el, akkor a legjobb semleges, világos színű ponyvát választani, így otthonunkban sem nem kelt majd furcsa hatást, és a vendéglátó helyiség is hívogatóbb lesz.

Nem tudja, mit válasszon? Kérjen tőlünk segítséget bátran!