Könyökkaros napellenzők:

Hasznos és dekoratív kiegészítői családi házak teraszainak, társasházi lakások erkélyeinek, vagy vendéglátóipari, szállodaipari létesítmények kerthelyiségeinek. Különböző típusai igazodnak a megrendelő igényeihez és a beépítési követelményekhez.

Információk:

Méretek a szerkezettől függően:
- A lehetséges maximális szélesség: 10 m-ig.
- A lehetséges maximális kinyúlás: 5 m-ig.

Ablak Napellenzők:

Ismertető:

Szeretne egy olyan megoldást, mely árnyékol, mégis beenged némi fényt, és még a házat is öltözteti? Családi házak és irodák esetében a tökéletes megoldás az ablaknapellenző. Igazítsa a textil, valamint a tok színét a ház homlokzatához, a környezet színeihez! Kész a csinos otthon, a komfortos iroda!
A sokféle kialakítású mechanikus szerkezetnek köszönhetően minden épülethez jól illeszkedik.

Információk:

Méretek Az egyedi gyártású ablaknapellenzők méreteit a nyílászáró, illetve a homlokzat méretéhez igazodva, a beépítési lehetőségek függvényében határozzuk meg. Az egy darabból megvalósítható méret a felhasznált anyagoknak is függvénye.

Szerkezet színek:

A szerkezet és az opcionális tokozat alapszíne a RAL 9010 fehér. Rendelhető továbbá minden RAL színben, felár ellenében.

Rendelhető textilek:

Az ablaknapellenzőkhöz az ún. screen anyagokat ajánljuk, melyek nem engedik meg a betekintést, árnyékolnak, ugyanakkor a szórt fény bejutását megengedik. A tényleges kiválasztást azonban csak a termék személyes megrendelésekor, a textilminták megtekintését követően tegye meg.

Működtetési módok:

Az ablaknapellenzők működtethetők belülről, kézzel: gurtnival, vagy kurblival, kívülről kurblival, illetve motorral. Ez utóbbi esetben akár távirányítással, és időjárásfüggő vezérléssel.

Árnyékolóinkról árajánlatot elérhetőségeiken tud kérni
Az ár dominanciáját az árnyékoló tipusa és felülete határozza meg.

Szeretné az épületet kívülről is esztétikusabbá tenni?

Válogasson külső árnyékolóink között!

Számos lehetőség nyílik azok számára is, akik nem a belső árnyékolástechnikai megoldásokat részesítik előnyben. Megfelelő árnyékolás nélkül azonban nem lesz elég komfortos az épület. Ebben segítenek Önnek a különféle típusú és működésű külső árnyékolók.

Kínálatunkban hatféle külső árnyékoló megoldás közül választhat:

- Könyökkaros napellenzők

- Ollókaros napellenzők

- Ablak napellenzők

- Zsalúziák

- Naphálók

- Redőnyök

A napellenzők hatékony árnyékolástechnikai eszközök, amelyek által kicsi és igen nagy területeken is egyszerűen megoldhatja a fényszabályozást. Használhatja otthon, ablakok felett, vagy akár vendéglátó ipari egységek teraszain is. Strapabíró anyaguk és igényekre szabható megjelenésük remek alternatívát kínál az árnyékolásra.

Ha Ön a reluxákat preferálja, akkor annak kültéri változata, a zsalúzia az, amit Ön keres. A redőnyökkel egyetemben remekül oldja meg a szabályozható fényáteresztést. Mindemellett, ha kertjébe kíván kellemes hangulatú árnyékolót felszerelni, akkor a naphálók is remek megoldást nyújtanak.

Ha minőséget keres a külső árnyékolástechnikában, válasszon minket!

Napvitorla az egyedi árnyékolás fellegvára

napvitorla A napvitorlát a hagyományos könyökkaros napellenzők továbbfejlesztett változatának tekinthetjük. Egyedi kialakításával, modernebb szerkezeti felépítésével dekoratív színfoltja lehet minden kertnek és terasznak.

Nagy előnye a könyökkaros változattal szemben, hogy nem szükséges a stabil felülethez rögzíteni. Pontosabban, míg a korábbi ernyőnél szükségeltetik egy stabil falszerkezet a rögzítéshez, addig a vitorlás változatot akár cölöpökhöz is csatlakoztathatjuk. Ezzel a tulajdonságával sokrétűbb felhasználását biztosít, hiszen a kert vagy nagyobb teraszok bármely pontján felállíthatjuk, egyedi igényeink szerint.

Gyakori probléma az árnyékolás technika terén, hogy a kert egy-egy pontján csak kerti napernyőket tudunk alkalmazni. Ez a mobilis változat praktikus lehet, mivel szükség szerint a kert bármely pontján felállíthatjuk, ellenben kevésbé időtálló, valamint szélsőséges időjárás esetén szét kell szerelni és biztonságos környezetbe kell helyezni. Ezzel szemben a vitorlás napernyő időtálló. A környezeti hatásoknak ellenáll, vihar esetén könnyedén összezárható, így nem kell bajlódni a szereléssel.

Anyagát tekintve légáteresztő, vízálló, mindeközben megszűri a káros UV-sugarakat. Ezen tulajdonságok biztosítják a biztonságos és mindentéren praktikus felhasználást.

Ha modern és esztétikus árnyékolóra vágyik, válassza az Alba Lamella napvitorláit!

Védje bőrét árnyékolókkal!

külső árnyékoló Sok emberben fel sem merül a gondolat, hogy egy külső árnyékoló felszerelése nem csak a komfortérzetet növeli meg, de hozzájárulhat egészségünk megőrzéséhez is. Gyakran a nyári napsütésben ugyanis fel sem tűnik, hogy a nap micsoda hatással van szervezetünkre, csak órákkal később, amikor fejfájás lesz úrrá rajtunk, esetleg kipirosodik a bőrünk.

Az erős napsütés hatására bőrünk kötőszövetei meggyengülnek és rugalmatlanná válnak, nem beszélve a külső elváltozásokról: a barna foltok jelenhetnek meg a kézen, a háton és a mellkason, fehérek pedig a lábszáron. A nap negatív hatással lehet a szemünkre is. Az erős sugárzás ugyanis károsíthatja a retinát, mely szürkehályog kialakulásához vezethet. A napszúrás tipikus jelenség, mely igencsak kellemetlen tünetekkel járhat. Az ezzel járó tünetek a hányinger, fejfájás, szédülés, gyengeség, melyeket csak órákkal később érez meg az ember.

Előzze meg a nap okozta káros hatásokat otthonában is! Erre jó megoldás lehet, ha olyan külső árnyékolót választ, mely képes ezeket az egészségre káros hatásokat kiszűrni.

Felkeltettük érdeklődését? Keresse fel az Alba Lamella Kft.-t még ma!

Napvitorla típusok

napvitorla A napvitorlák modern, dekoratív és minden igényt kielégítő kültéri árnyékolástechnikai eszközök, melyek különböző kialakításokkal és szerkezettípusokkal minden egyéni elvárásnak eleget tesznek.
 • Fix napvitorla: Az árnyékoló textília fix kialakítással van rögzítve a megfelelő pontokhoz, például oszlopokhoz vagy homlokzathoz, valamint a napsugarak beesési szögének ellenőrzésével és figyelembevételével kialakítható a tökéletes megoldás. Ez a napvitorla típus széles körben népszerű megoldás.
 • Állítható, mozgatható napvitorla: Speciális alumínium oszlopok segítségével könnyedén beállítható az ideális árnyékolásszöge, valamint tetszés szerint mozgatható és elhelyezhető a kertekben, teraszokon és egyéb kültéri megoldásokként.
 • Állítható, mozgatható és feltekerhető napvitorla: A napellenzőkhöz hasonlóan a ponyvát egy rögzített acél csőtengelyre tekerhetjük fel egy speciális kar segítségével, így tetszés szerint szabályozható az árnyékolási megoldás.


Tekintse meg weboldalunk információit és válasszon az igényeinek megfelelő napvitorlát, valamint bővebb tájékoztatásért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Játszóterek praktikus tartozéka, a napvitorla

Játszóterek A modern építésű játszóterek közkedvelt tartozéka lett a napvitorla. Miért is terjedt el ez az árnyékolástechnikai megoldás?

Gyermekünket rendszeresen elvisszük játszóterekre és hosszú órákat töltünk el vele a szabadban, ahol bizony a forró nyári melegben szüksége van egy kis árnyékra. A napvitorla kitűnő választás a játszóterek árnyékolásához, hiszen nem feltétlenül szükséges stabil felülethez rögzíteni, így a téren bárhová helyezhetjük. Továbbá ezzel mobillá válnak, akár télen könnyen le is bonthatók, darabokban tárolhatók és a következő nyáron újra elővehetők. A napvitorlák anyaga vízálló, így eső esetén alá tudunk húzódni gyermekünkkel. A legfontosabb tulajdonsága, hogy UV szűrő, így védi a kicsiket a káros napsugarak hatásától, ezáltal még több időt tölthetünk el a játszótéren, biztonságosan.

A napvitorlák rengeteg féle színben és formában megvásárolhatóak, igazodva a modern játszóterek jellegzetességeihez. Válogasson Ön is kedvére, és válassza a napvitorlát, a modern kor árnyékolóját játszóterekre is!

Miért van szükség az árnyékolásra?

árnyékolástechnika A káros napsugárzásról mindenkinek vannak ismeretei, de legalábbis mindannyian hallottunk már róla! Természetesen nem maga a napsugárzás káros az élőszervezetre, de a hőmérséklet emelkedése és az ózon réteg elvékonyodása miatt, a napsugárzás olyan mértékben erősödik, mely már komoly károsodásokat okozhat szervezetünkben.

Szerencsére számos módszer létezik, amivel kiszűrhetjük az egészségtelen mértékű UV sugarakat. Az egyik ilyen módszer az árnyékolástechnika, és a hozzá tartozó eszközök, mint például szalagfüggöny, redőny, reluxa, könyökkaros és ollókaros napellenző, napháló, zsalúzia. A felsorolt eszközök két részre oszthatók, megkülönböztetünk belső és külső árnyékolókat.

A belső árnyékoló előnye, hogy nyáron időben lehúzva vagy behúzva, meggátolja, hogy besüssön a nap, ezzel is csökkentve a ház belső hőmérsékletét. A légkondícionálóval szemben ez költséghatékony, és mindenki számára elérhető megoldás.

A külső árnyékoló kellő szabadságot nyújt azokban a forró, nyári órákban, mikor kerülendő a közvetlen napsugárzás, de ezzel a megoldással bátran tevékenykedhetünk a szabadban is.

Ha minőségi árnyékolókat szeretne, tekintse meg termékválasztékunkat és rendeljen most!

Napháló, a maximális szabadság érzetért

napháló A napháló, vagy külső roletta, számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami a hagyományos roletták tulajdonságait messze túlszárnyalja.

Azoknak ajánlott, akik szeretik a szabad szellőzést, és mindemellett nem akarják teljesen elzárni az árnyékolt helyiséget a fénytől, lakásukat a külvilágtól. Alapanyaga egy speciális, lukacsos textília, mely biztosítja a szabad szellőzést, és a természetes megvilágítást.

Mivel külső árnyékolóról beszélünk, a naphálónak időjárásállónak kell lennie, hogy egy erősebb vihar se tegye tönkre, és védenie kell a káros UV sugaraktól is. Használatát tekintve, tehát úgy működik, mint a roletták általában. Felcsavarható és leengedhető, jól illeszthető, bármilyen méretben kapható.

További előnye, hogy bátran alkalmazható minden kültéri helység, és épülettípus esetében. Modern, rugalmasan alakítható, és esztétikus árnyékolástechnikai megoldás.

Ha a napháló funkciója és kivitelezése megfelel az Ön elvárásainak, ne habozzon, érdeklődjön és rendelje meg a megfelelőt!

Milyen szempontok alapján válasszunk napvitorlát?

napháló Ön is tartós árnyékolót keres? Válassza a napvitorlát, ami nem csak tökéletesen árnyékol, hanem emellett még dekoratív és időtálló is.

Ezt a kültéri árnyékoló típust számos helyen alkalmazzák, többek között lakóházak teraszán, tetőteraszokon és különféle vendéglátó egységek kültéri területein. A leggyakoribb napvitorla típusok a négyszög, illetve a háromszög formájúak, de teljesen egyedi típusok is készíthetőek az adott helyhez megfelelően.

Emellett különbséget kell tennünk aszerint is, hogy milyen időjárás viszonyoknak szeretnénk kitenni, mert az eső és napsütés elleni napvitorláknál anyagában van a különbség. Így fontos ezt már a rendelés előtt eldönteni, hogy mire szeretnénk a későbbiekben használni a kültéri árnyékolónkat.
 • A napsütés elleni változatnak az anyaga enyhén lyukacsos, fényszűrése pedig 80%. Másik előnye, hogy a szél részben át tud rajta menni, így csökken az anyag terhelése.
 • Az eső elleni napvitorla anyaga sűrűbb szövésű, így biztosítva a megfelelő esővédelmet.
Válasszon Ön is igényeinek megfelelő árnyékolót! Forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink készségesen segítenek Önnek!

Hogyan óvjuk a napvitorláinkat a káros környezeti tényezőktől?

napvitorla Napvitorlát szeretne vásárolni, de aggódik a karbantartása miatt? Mi adunk Önnek pár hasznos tanácsot, melyekkel napvitorlája hosszú életű lehet.

A napvitorlák az árnyékolást szolgálják, ezért erős szél, vagy eső esetén tanácsos levenni. Arra is figyelnünk kell, hogy amikor eltesszük a vitorlát, ne legyen nedves, mert másképpen könnyen előfordulhat, hogy bepenészedik, ezért érdemes mindig száraz ronggyal megtörölni, és úgy eltenni. Ha eső esetén mégsem szeretné levenni a vitorlát, esetleg már nincs rá ideje, érdemes úgy beállítani a napvitorlát, hogy a víz mindig lecsorogjon róla, és ezt akkor se felejtse el, ha elmegy otthonról. Mindig állítsa be előre, vagy tegye el napvitorláját, hiszen előfordulhat, hogy akkor jön a vihar, amikor Ön nem tartózkodik otthon.

Ne felejtsük el ám azt sem, hogy a tél beköszöntével mindenféleképpen le kell venni az árnyékolót, hiszen a hó nagyobb kárt tud benne tenni, mint az eső, a fagyról már nem is beszélve.

Vásároljon nálunk megbízható napvitorlát! Böngésszen weboldalunkon, válassza ki az Ön stílusának a legmegfelelőbb terméket!

Napvitorla vagy napellenző? - 1. rész

napvitorla Az örök őrlődés a lehetőségek között, s most is egy újabb kérdés, hogy melyik megoldást érdemes választanunk, ha szeretnénk kint tölteni néhány szabad órát a természetben, ám a nap káros sugaraitól is szeretnénk megóvni magunkat.

Napvitorla vagy napellenző?

Mindkét lehetőséget meg kell vizsgálnunk különböző szempontok szerint, mind például forma, méret, rögzítés, design. Kezdjük is hát el:
 • Forma: A napellenző hátránya, hogy formai követelmények kötik az alkotók kezét, ezért általában négyszögletűek. Ezzel szemben a napvitorla bármilyen formát ölthet, lehet háromszögletű, trapéz, négyszögletű, lényegében bármilyen, így bárhova beilleszthető.
 • Méret: Ebből a szempontból is a napvitorla előnyösebb, mivel a napellenző csak bizonyos területet képes lefedni, ezzel szemben a napvitorla igény szerint szabható, bővíthető és kicsinyíthető az árnyékolni kívánt terület nagysága szerint.

Ha még nem biztos döntésében, olvassa el cikkünk második részét is, vagy kérje ki segítségünket!

Napvitorla vagy napellenző? - 2. rész

napellenző Az első részben megvizsgáltuk a napellenzőket és napvitorlákat méret és forma szerint, most pedig összehasonlítjuk őket rögzítés és design szempontjából:
 • Rögzítés: A napellenző általában vagy a falhoz, vagy kifejezetten egy ilyen célra épített szerkezethez rögzíthető. Ezzel szemben a napvitorla falra, oszlophoz, sőt, szinte bármihez rögzíthető, a különféle tartozékok kiválasztása pedig teljes mértékben a mi feladatunk.
 • Design: Már az előző pontokban is megnyilvánult a napellenző formai kötöttsége, nincs ez máshogy most sem. A napellenző mondhatni kicsit stílustalan, mivel semmilyen, vagy csak kevés egyediséget enged meg. Esetleg nyomtathatunk rá különböző grafikát, vagy kiválaszthatjuk a színét, de másba nem igen szólhatunk bele. A napvitorla ezzel szemben viszont engedélyezi számunkra a szabad anyagválasztást, sőt, még a napvitorla formáját is egyéni igényeinkre szabhatjuk.

Bármelyik típus mellett is döntsön, kínálatunkban biztos megtalálja az Önnek tetsző darabot, ha pedig bizonytalan, kérje segítségünket!

Készüljön a jó időre!

napellenző Ha vége a télnek, nem kell többé a lakásban ücsörögni, a fűtés helyett végre friss levegő és meleg napfény áramolhat a lakásba. A jó idő áldásos hatásai mellett azonban ügyelni kell a meleggel és a napsugarakkal járó kellemetlen tényezőkre is.

A különböző rovarok például megkeseríthetik az otthon töltött nyugodt perceket, a tűző napon töltött órák pedig később leégés formájában megbosszulhatják magukat. Néhány óvintézkedéssel és gondosan megválasztott kiegészítővel azonban nem kell tartanunk ezektől a következményektől és jó időben is maximálisan kihasználhatjuk a kellemes pillanatokat:
 • Ne mulassza el a szúnyoghálók felszerelését, a modern típusokkal már nem csupán a repülő rovaroktól szabadulhat meg, de szúnyogirtók nélkül élvezheti a friss levegőt, ami mellé könnyű és praktikus kezelhetőség is jár.
 • A tűző nap káros hatásaitól napellenzővel vagy napvitorlával védekezhet. Ezek a bárhová felszerelhető kültéri árnyékolók ellenálló anyagból készülnek, tetszés szerint alakíthatóak a nap járásához, és az egyedi igényekhez igazítva látványos, hatékony védelmet nyújtanak a leégés ellen.


Készüljön velünk a jó időre praktikus árnyékolókkal és kiegészítőkkel!

Ne hagyja cserben házi kedvencét nyáron sem!

napellenző A nagyon meleg nyári napok az emberek szervezetét is megviselik, ilyenkor nehezebben tudunk koncentrálni, ingerlékenyebbek vagyunk. Azonban nekünk számos lehetőségünk van kicsit lehűteni magunkat, klímás helyre menni, strandolni, vagy éppen csak lezuhanyozni. Azonban azok a háziállatok, akik az egész napjukat a kertben töltik, nem tudják ilyen egyszerűen megvédeni magukat a hőségtől.

Kedvenc bundás háziállataink sajnos könnyen hőgutát vagy napszúrást kaphatnak, ha nem találnak maguknak megfelelően védett helyet. Hogy számukra is folyamatosan biztosítva legyen az árnyékba húzódás lehetősége, érdemes valamilyen árnyékolót felszerelni a helyük fölé. Ehhez a legjobb és legegyszerűbb megoldás egy napellenző vagy napvitorla. Nálunk többféle méretben és formában vásárolhat napellenzőket, így kisebb vagy nagyobb mozgástérhez is könnyen megtalálja a megfelelő árnyékolót.

Biztosítson komfortos körülményeket házi kedvencének is, rendeljen tőlünk napellenzőt vagy napvitorlát! A legjobb megoldás gazdinak és állatnak egyaránt!

Alumínium és műanyag redőnyök széles választéka

Alumínium és műanyag redőnyök széles választéka

Manapság már egyre ritkábban találkozhatunk olyan lakóépületekkel, melyek ablakát ne védené egy professzionálisan kivitelezett, minőségi alumínium vagy műanyag redőny. Mind a két konstrukciónak megvannak a maga előnyei, így kizárólag a felhasználón múlik, hogy számára melyik verzió a kecsegtetőbb.

Az alumínium redőnyök valamivel elegánsabb és fényűzőbb megjelenést biztosítanak, mint a műanyag verziók. Hőszigetelési és árnyékolási képességeik közel azonosak. A műanyag redőnyök legfőbb előnye, hogy számtalan színben kivitelezhetőek, így bármilyen környezetben megállják a helyüket. Időtállóság tekintetében, ha minőségi alapanyagból készülnek, mind a két megoldás remekel.

Az alumínium redőnyök valamivel masszívabb kialakítást nyújtanak, így azokat érdemes földszinti, illetve időjárási viszonyoknak jobban kitett környezetben alkalmazni. A műanyag redőnyök pedig bármilyen más környezetben remekül megállják a helyüket. Bármelyik mellett is döntsön, ha minőségi kivitelre lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!